Κλειστά σχολεία: «Λουκέτο» την Παρασκευή

0

Κλειστές θα παραμείνουν οι αίθουσες την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, σε νέες κινητοποιήσεις προχωρά η ΟΛΜΕ, που προκήρυξε 24ωρη απεργία τη συγκεκριμένη ημέρα, καθώς και συλλαλητήρια τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Η ΟΛΜΕ αντιτίθεται στις νέες ρυθμίσεις, καθώς όπως υποστηρίζει, υποβαθμίζουν περαιτέρω τη γενική παιδεία και τις εγκύκλιες γνώσεις στην Γ´ λυκείου, αφού μειώνεται η διδασκαλία βασικών γνωστικών αντικειμένων και υπονομεύεται ο παιδαγωγικός χαρακτήρας του λυκείου.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νικηφόρος Κωνσταντίνου επέμεινε, εξάλλου, ότι δεν υπήρξε ποτέ ουσιαστικός διάλογος μεταξύ υπουργείου και ομοσπονδίας, αφού, όπως σημείωσε, στις επιτροπές που αποφάσισαν για το σχέδιο, δεν υπήρξε παρουσία της ΟΛΜΕ.

Για περισσότερες από 15 ημέρες θα μείνουν μακριά από τις σχολικές αίθουσες οι μαθητές όλης της χώρας για τις γιορτές του Πάσχα.

Τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια όλη της χώρας θα κλείσουν στις 19 Απριλίου και θα ανοίξουν και πάλι τις πόρτες τους στις 6 Μαΐου.

Έτσι οι μαθητές θα…απουσιάσουν από τις αίθουσες όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και θα επιστρέψουν σε αυτές μετά την Κυριακή του Θωμά.

Κοινοποίηση.

Τα σχόλια είναι κλειστά...