«Φοίβος: Σύλλογος των φίλων του Αθλητισμού Μελισσίων»

0

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πεντέλης Γιώργος Κατσικογιάννης και ο κ. Σταύρος Ευτυχίδης στέλεχος της κίνησης «ΠΕΝΤΕΛΗΘΕΝ» συναντήθηκαν την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019, με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του «Φοίβου» στο Κλειστό Γυμναστήριο του Λυκείου Μελισσίων.

Παρευρέθηκαν, ο Αντιπρόεδρος κ. Γεωργακόπουλος Βασίλης, ο Γραμματέας κ. Σιημητράς Κυριάκος και το Μέλος κ. Κωνσταντέλος Μάκης.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του «Φοίβου» είχαν συζήτηση μαζί μας για τα θέματα που απασχολούν το Αθλητικό Σωματείο και συγκεκριμένα ότι οι ελεύθεροι χώροι δεν επαρκούν για την άθληση των παιδιών που έχει σαν αποτέλεσμα τα παιδιά να μην έχουν την δυνατότητα να αθληθούν και ο Σύλλογος ουσιαστικά να μην μπορεί να δώσει λύση και να βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

 Ένα άλλο θέμα που τέθηκε από το Δ.Σ του Φοίβου αφορά τις επιχορηγήσεις του Δήμου οι οποίες δεν είναι συγκεκριμένες, και δεν ισχύουν οι ποσοστώσεις βάση του Νόμου που προβλέπονται περί αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων.

 Η συζήτηση δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτά τα δύο θέματα τα οποία είναι ουσιαστικά αλλά και για θέματα του Συλλόγου και τις υποχρεώσεις που καθημερινά προκύπτουν από διάφορους εξωγενείς παράγοντες π.χ. μετακινήσεις ομάδων εκτός Αττικής.

Κοινή διαπίστωση ήταν η ανάγκη της εύρεσης άμεσων λύσεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και η πολύπλευρη στήριξη των δραστηριοτήτων του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Παράλληλα, εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον του ερασιτεχνικού αθλητισμού στην χώρα μας με τα τόσα προβλήματα που υπάρχουν λόγω της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης σε πολλούς τομείς.

Ειδικότερα ο Γιώργος Κατσικογιάννης δήλωσε:

Οι άνθρωποι του ερασιτεχνικού αθλητισμού στις μέρες μας αγωνίζονται σκληρά να διατηρήσουν τα ουσιαστικά στοιχεία του αγνού πνεύματος και του υγιούς αθλητισμού,  όπου η ζωή του αθλητή είναι η κορυφαία αξία ανεξάρτητα από επιδόσεις. Για τον λόγο αυτό, θέλω να συγχαρώ όλους αυτούς που με ανιδιοτέλεια ασχολούνται με αυτή την μορφή του αθλητισμού όπως ο σύλλογος «Φοίβος».

Ο συνδυασμός «ΠΕΝΤΕΛΗΘΕΝ» μετά από συζήτηση, έκανε τις προτάσεις του για τα θέματα που απασχολούν τον αθλητικό σύλλογο «Φοίβος» εστιάζοντας στους ελεύθερους χώρους που πρέπει να αποκτηθούν για την στέγαση των αθλητικών δραστηριοτήτων καθώς και την συντήρηση αυτών, όπως επίσης για την σταθερή χρηματοδότηση των σωματείων ανά έτος από τον Δήμο με κριτήρια μοριοδότησης ανάλογα την κατηγορία των συλλόγων και τον αριθμό των αθλητών.

Τέλος, ο συνδυασμός δεσμεύεται ότι θα βοηθήσει τον κάθε αθλητή όσον αφορά τον προληπτικό έλεγχο της υγείας του με εύκολη πρόσβαση αυτού μέσω κάρτας υγείας σε διαγνωστικά κέντρα. Επιπλέον, θα υπάρχει οικονομική στήριξη στις μετακινήσεις των αθλητικών σωματείων σε μεγάλες αποστολές σε Πανελλήνιο Επίπεδο.

Κοινοποίηση.

Τα σχόλια είναι κλειστά...