Ο πρόεδρος του ΑΟ Πεύκης καταδικάζει τα όσα έγιναν στον αγώνα πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ηλικίας Κ16 με τον Α.Ο Λυκόβρυσης

0

Ο Α.Ο ΠΕΥΚΗΣ  αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τον προβληματισμό του και να καταδικάσει τη συμπεριφορά  νεαρών  «φιλάθλων»  που προέβησαν σε ρίψεις  κροτίδων και καπνογόνων, αλλά και είχαν την πρόθεση να συγκρουστούν  κατά τη διάρκεια του  αγώνα πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ηλικίας Κ16 με τον Α.Ο Λυκόβρυσης στο γήπεδο της Λυκόβρυσης, στέλνοντας ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό μήνυμα εν όψει της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Σκηνές βίας και καταστάσεις τυφλού μίσους που έχουν δηλητηριάσει τον αθλητισμό, είναι ξένες προς την δική μας λογική και φιλοσοφία και δεν είναι δυνατόν να γίνουν ανεκτές στις  προσπάθεια  που συντελείται σε όλα τα τμήματα του συλλόγου μας. Όσοι επιθυμούν βλακωδώς να λύνουν τις διαφορές τους δια της βίας, ας επιλέξουν άλλους χώρους για τα “ραντεβού” τους κι όχι τα γήπεδα.

    Καλούμε όλους τους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους και των δύο ομάδων  να καταδικάσουν με τη σειρά τους τα  περιστατικά,  και – ακόμα σημαντικότερο – να απομονώσουν όσους αρνούνται να καταλάβουν ότι με τέτοιες ενέργειες  ζημιώνεται   η ομάδα,εκτίθεται ο Δήμος μας μια και οι δύο ομάδες ανήκουν στο Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης και πληγώνεται βάναυσα ο Αθλητισμός.

Μαζί με την Δημοτική αρχή  και την  σχολική κοινότητα οφείλουμε  να προχωρήσουμε  στη λήψη μέτρων   στο βαθμό που κρίνεται απαραίτητος  (μια και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ,συμμετείχαν στα επεισόδια και παιδιά γυμνασίων ,λυκείων Πεύκης και Λυκόβρυσης  ) ώστε ει δυνατόν να εξαλειφθούν τέτοια φαινόμενα .

Ως Α.Ο ΠΕΥΚΗΣ δηλώνουμε ότι θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες συνάντησης με την Δημοτική Αρχή ,τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, τους Γυμνασιάρχες, τους Λυκειάρχες καθώς και με τα εκλεγμένα όργανα των μαθητών ώστε να βρεθεί άμεσα λύση.

 Ο Α.Ο ΠΕΥΚΗΣ  συνεπώς δεν έχει άλλη επιλογή από το να υποστηρίξει όποια συναφή μέτρα προκριθούν, προκειμένου να διασφαλίσει τις καταλληλότερες και ασφαλέστερες δυνατές συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων τόσο των ομάδων της Ακαδημίας της όσο και της  ομάδας της.

Είναι προφανές ότι  τα δύο αθλητικά σωματεία δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη, για όσα απαράδεκτα σημειώθηκαν μεταξύ των νεαρών «φιλάθλων» .Ο Α.Ο ΠΕΥΚΗΣ  ως μεγάλη και αξιοπρεπής αθλητική οντότητα σε όλη της τη διαδρομή είχε πάντα διακριτό στη δραστηριότητα της το στοιχείο του σεβασμού στον κάθε αντίπαλο. Με το γειτονικό σωματείο της Λυκόβρυσης έχουμε διαχρονικούς δεσμούς φιλίας και είμαστε αποφασισμένοι να τους διατηρήσουμε.

Τέλος, επειδή όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου συναισθάνονται απόλυτα την τεράστια ευθύνη που έχουν απέναντι σε μικρά παιδιά όπως αυτά που μετέχουν στα τμήματα της Ακαδημίας του Ποδοσφαίρου αλλά και των  τμημάτων της Ακαδημίας  μπάσκετ, δηλώνουμε με σαφήνεια  πως σε πρώτη φάση, σε επόμενες αγωνιστικές εκδηλώσεις,  χωρίς δεύτερη σκέψη δεν θα επιτραπεί η είσοδος  σε άτομα που προσέρχονται οργανωμένα ή με καλυμμένα  πρόσωπα. Σε  καμία περίπτωση δεν θα αποδεχθούμε παθητικά και χωρίς αντίδραση, να μετατραπεί σε πεδίο μίσους και τυφλής βίας, η όμορφη και αυθεντική αθλητική προσπάθεια των παιδιών μας.

                                                                    Για   το Δ.Σ

Ο πρόεδρος                                                                                                                                                            Σταύρος   Μονεμβασιώτης

 

Κοινοποίηση.

Τα σχόλια είναι κλειστά...