Πέρασε στο στάδιο 2 ο Σγουρόπουλος

0

Στην 1η αγωνιστική αντιμετώπισε τον επικεφαλής Γερμανό Νιλς Χομέιερ, που ως νούμερο 10 της τρέχουσας ευρωπαϊκής κατάταξης U21 είναι παράλληλα 1ο φαβορί στα γκρουπ του αρχικού σταδίου. Ο αθλητής του Κώστα Βατσακλή έχασε το 1ο σετ, αλλά στη συνέχεια κυριάρχησε και με σταθερή απόδοση έφτασε στην επικράτηση με 4-1 (7-11, 11-5, 11-8, 11-5, 11-8).

Ο Χομέιερ φιγουράρει στην πρώτη 10άδα της ηπείρου, όπως προαναφέραμε, όταν ο Έλληνας άσος είναι στο 50. Το 2016 είχε αναδειχτεί πρωταθλητής Ευρώπης στο διπλό νέων. Αυτομάτως αυτό το αποτέλεσμα άνοιξε διάπλατα στον Σγουρόπουλο τον δρόμο για την πρόκριση, καθώς από κάθε γκρουπ προκρίνονταν οι δύο πρώτοι αθλητές. Αργότερα μάλιστα, που ο Γερμανός υπέστη νέα ήττα, η πρόκριση εξασφαλίστηκε.

Στη συνέχεια ο Ελευσίνιος πρωταθλητής συνάντησε για την 3η αγωνιστική τον Μασιέ Κούμπικ. Το ματς ήταν καθοριστικό για την πρωτιά, καθώς και οι δύο αθλητές είχαν σιγουρέψει ότι περνάνε στην επόμενη φάση. Το ματς ήταν ισορροπημένο στα πρώτα του σετ, αλλά στη συνέχεια ο Πολωνός πέρασε το παιχνίδι του και ο Σγουρόπουλος δεν βρήκε λύσεις με τα σερβίς και την επίθεση. Ο αντίπαλός του είχε καλύτερο ρυθμό κι επικράτησε με 4-1 σετ (8-11, 11-9, 5-11, 5-11, 9-11). Γεννημένος το 2003 ο Κούμπικ αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο απλό παίδων πέρσι στο Κλουζ Ναπόκα, εκεί όπου ο Σγουρόπουλος κατέκτησε τον δεύτερο ευρωπαϊκό τίτλο του στο αντίστοιχο αγώνισμα των νέων. Αυτόν τον μήνα βρίσκεται στο νούμερο 47 στην ευρωπαϊκή κατάταξη των Νέων ανδρών. Το μεσημέρι, στη 2η αγωνιστική του γκρουπ ο Κούμπικ είχε επιβληθεί του Χομέιερ με 4-0 σετ (11-7, 11-6, 11-8, 11-9) κι έδειξε από την αρχή ότι βρίσκεται σε καλή φόρμα.

Στο διπλό ανδρών ο Σγουρόπουλος και ο Ρώσος συμπαίκτης του Αρτούρ Αμπούσεφ είναι 8ο φαβορί και στον γύρο των «32» είχαν bye. Πήγαν κατευθείαν στη 16άδα κι εκεί θα συναντήσουν το Σάββατο είτε τους Χοσέ Πέδρο Φρανσίσκο/Γκέριτ Ένγκεμαν (Πορτογαλία/Γερμανία) είτε τους Αντονίνο Αμάτο/Ντανιέλε Πίντο (Ιταλία), που αναμετρώνται αύριο. Συνολικά σχηματίστηκαν 26 ζευγάρια.

Κοινοποίηση.

Τα σχόλια είναι κλειστά...