Μετράει δυνάμεις στο Οπεν της Πορτογαλίας η Τέρπου

0

Ήταν παρούσα με μεγάλη αποστολή στο World Tour της Ουγγαρίας τον Ιανουάριο, ήταν αυτές τις ημέρες και στο τουρνουά νέων του Μπαχρέιν για το World Junior Circuit με τη Μαλαματένια Παπαδημητρίου, θα είναι κι από την Τετάρτη στο Challenge Οπεν ανδρών-γυναικών της Πορτογαλίας με την Ελισάβετ Τέρπου.

Και τα τρία events σηματοδοτούν την αρχή σε διεθνείς διοργανώσεις του 2019. Σε αυτά που προηγήθηκαν, καταγράφηκαν και πολύ θετικά αποτελέσματα, σε αυτό που έρχεται στη Λισαβόνα το βασικό κίνητρο είναι οι αξιόλογες εμφανίσεις. Στη Μανάμα του Μπαχρέιν η Μαλαματένια Παπαδημητρίου πέτυχε τη Δευτέρα μία ακόμα διάκριση, φτάνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο απλό κορασίδων, ενώ στη Βουδαπέστη είχε έρθει πρόκριση στο κυρίως ταμπλό του απλού ανδρών από τον Παναγιώτη Γκιώνη.

Στο εναρκτήριο Challenge της χρονιάς, βέβαια, η ελληνική παρουσία θα κινηθεί σε διαφορετικό πνεύμα, καθώς η 19χρονη πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού Νέων γυναικών κάνει ντεμπούτο σε διεθνές τουρνουά της μεγάλης κατηγορίας και βασικά μετρά δυνάμεις.

Το Οπεν της Πορτογαλίας διεξάγεται 13-17 Φεβρουαρίου, είναι της βαθμίδας ChallengePlus και πίσω από τα World Tour εντάσσεται και αυτή η κατηγορία στα επαμειβόμενα τουρνουά τηςI.T.T.F. Περιλαμβάνει, μάλιστα, όλα τα ατομικά αγωνίσματα.

Η αθλήτρια του ΓΑΟ Πειραιά θα μετάσχει στο απλό δύο ηλικιακών επιπέδων και θα έχει στον πάγκο την προσωπική της προπονήτρια Λάουρα Νικουλάε. Την Τρίτη, έγινε η κλήρωση για τα προκριματικά στο απλό γυναικών, όπως και για το κυρίως ταμπλό στους αθλητές και τις αθλήτριες έως 21 ετών.

Στο απλό γυναικών θα γίνουν προκριματικοί γύροι και όχι γκρουπ. Στις «128», η Τέρπου θα βρει την Τετάρτη μπροστά της αθλήτρια ελληνικής καταγωγής. Ο λόγος για τη Μαρία Τσαπτσίνος, η οποία είχε αγωνιστεί πέρυσι εναντίον της Εθνικής μας ομάδας γυναικών, ενώ σε επίπεδο συλλόγων συνεργάζεται φέτος και με την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Ο αγώνας διεξάγεται το μεσημέρι κι αν η Τέρπου περάσει το υψηλό εμπόδιο τότε την Πέμπτη στον δεύτερο προκριματικό γύρο, θ’ αντιμετωπίσει την Κινέζα Χου Λιμέι.

Στους αγώνες Under 21 η πρωταθλήτριά μας κοντράρεται την Τετάρτη το πρωί για τους «64» με τη Σουηδέζα Έρικα Φροντ. Αν πάρει τη νίκη, τότε στις «32» θα συναντήσει την Πέμπτη τη Ρωσίδα Μαρία Ταϊλάκοβα.

Κοινοποίηση.

Τα σχόλια είναι κλειστά...