Πώς άρχισαν τη δεύτερη φάση στις εθνικές κατηγορίες της Γαλλίας οι Έλληνες αθλητές πινγκ πονγκ

0

Οι διοργανώσεις, που αφορούν από τη δεύτερη εθνική κατηγορία της χώρας και κάτω, περιλάμβαναν γκρουπ μέχρι το τέλος του χρόνου και από τα τέλη Ιανουαρίου συνεχίζονται με νέα γκρουπ, τα οποία ξεκαθαρίζουν και τις ομάδες για άνοδο ή υποβιβασμό.

Σε κλαμπ αυτών των κατηγοριών αγωνίζονται οι αθλητές Τάσος Ρηνιώτης, Γιάννης Βλοτινός, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Κώστας Λαγογιάννης, Αντώνης Μαλινάκης, Γιώργος Σταματούρος, Νίκος Αντωνιάδης, Δημήτρης Κορδούτης, Γιάννης Παπαδάκης, Γιώργος Παντερής και οι αθλήτριες Κωνσταντίνα Παρίδη, Αλίκη Κιούφη, Όλγα Γεωργοπούλου, Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα και Γεωργία Ζαβιτσάνου.

Παντού έχουν γίνει οι δύο πρώτες αγωνιστικές και το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τον Μάιο. Επίσης, στη δεύτερη εθνική κατηγορία της Γαλλίας έχουν αρχίσει παιχνίδια για τον δεύτερο γύρο ο Γιώργος Φραγκούλης, ενώ υπάρχει και η έκτη κατηγορία, η λεγόμενη Pre National, στην οποία μετέχει ο Βασίλης Σφακιανάκης.

Να δούμε επιγραμματικά πώς άρχισαν το δεύτερο κομμάτι αυτών των πρωταθλημάτων οι Έλληνες «ξενιτεμένοι» και οι ομάδες τους:
Στην τρίτη κατηγορία των ανδρών η Νις Καβιγκάλ του Τάσου Ρηνιώτη προπορεύεται στο δεύτερο γκρουπ της δεύτερης φάσης. Νωρίτερα από το προγραμματισμένο, μάλιστα, έχει δώσει ήδη τρία ματς κι εμφανίζει μόνο νίκες και 9 βαθμούς. Κατέβαλε εντός έδρας τη Μονακό με 8-2 κι ως φιλοξενούμενη την Τουρ με 8-0 και την Ανζέ 2 με 8-1.

Ο σημερινός δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών ενισχύει σημαντικά την προσπάθεια της ομάδας του για άνοδο και ο απολογισμός του σε αυτές τις συναντήσεις είναι 5 νίκες και 1 ήττα.

Στο ίδιο γκρουπ βρίσκεται και η Κρεζό Βαρέν του Γιάννη Βλοτινού. Έχει κάνει, επίσης, πολύ θετική αρχή κι έπειτα από δύο αγώνες είναι στην τρίτη θέση με 6 βαθμούς. Επικράτησε 8-6 σε ντέρμπι με την Κουρμπεβουά (εκτός έδρας) και τη Σεν Εγκρέβ (εντός). Ο πολύπειρος Έλληνας άσος εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί και σε αυτά τα ματς είχε 5 νίκες και 1 ήττα.

Στην ίδια κατηγορία και το πρώτο γκρουπ συνεχίζει η Ρομάν του Κωνσταντίνου Κωνσταντινόπουλου και του Γιώργου Κωνσταντινόπουλου. Έχει κάνει κι αυτή νικηφόρο ξεκίνημα και είναι στη δεύτερη θέση με 6 βαθμούς σε δύο αγώνες. Έκαμψε ως γηπεδούχος την Αμπεβίλ με 8-2 και ως φιλοξενούμενη τη Μετς 2 με 8-5. Στην καλή πορεία είναι βασικά «όπλα» τα αδέρφια, με τον Γιώργο να εμφανίζει σε αυτές τις αγωνιστικές μόνο νίκες σε 5 ατομικά παιχνίδια και τον Κωνσταντίνο να έχει 4 νίκες και 1 ήττα.

Στην τέταρτη κατηγορία της Γαλλίας η Αντίμπ του Κώστα Λαγογιάννη και του Δημήτρη Κορδούτη αγωνίζεται τώρα στο πέμπτο γκρουπ. Έπειτα από δύο ματς φιγουράρει στην κορυφή με δύο συγκάτοικους. Έχει συγκεντρώσει 6 βαθμούς με νίκες 8-2 εναντίον της Κλερμοντουά (εκτός) και της Ελανκούρ (εντός). Ο 38άχρονος διεθνής ήταν άψογος και σε αυτούς τους αγώνες και είχε συνολικά 4 νίκες. Ιδιαίτερα πολύτιμος για την ομάδα του και ο Κορδούτης με 3 νίκες και 1 ήττα στο σύνολο.

Στην ίδια κατηγορία η Σάρεντον του Αντώνη Μαλινάκη βρέθηκε στο έβδομο γκρουπ της δεύτερης φάσης. Στις δύο πρώτες αγωνιστικές έχασε 8-6 στην έδρα της από τη Σεν Πιερέζ 2, απέσπασε ισοπαλία 7-7 από τη Ροάν Λουάρ και είναι στην έκτη θέση με 3 βαθμούς. Για άλλη μια φορά ήταν πολύ αποτελεσματικός ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας του απλού Νέων ανδρών και παρουσίασε 5 νίκες και 1 ήττα.

Τέλεια αρχή έχει κάνει στη δεύτερη φάση της National 2 και η Ερμόν Πλεσί του Δημήτρη Παπαδημητρίου. Δύο νίκες σε ισάριθμα ματς την έχουν φέρει στο ρετιρέ της βαθμολογίας με 6 βαθμούς. Έχει ξεπεράσει την Καέν 2 εντός έδρας με 8-2 και τη Φεριέρ εκτός με 8-1. Ο αριστερόχειρας πρωταθλητής έμεινε αήττητος σε πέντε ατομικούς αγώνες.

Επίσης, στη National 2 βρίσκεται η Τουλόν Λα Σεν του Νίκου Αντωνιάδη και αγωνίζεται στο δεύτερο γκρουπ. Έχει αρχίσει με ήττες, όμως, και περιορίζεται στην τελευταία θέση με 2 βαθμούς. Έχασε εντός έδρας 8-4 από τη Λε Κανέ και ως φιλοξενούμενη 8-5 από την Παβιλονέ. Σε αυτό το πλαίσιο δεν τα πήγε καλά και ο σημερινός δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού Νέων ανδρών. Σημείωσε 1 νίκη και γνώρισε 5 ήττες.

Στην ίδια κατηγορία, η Γκρεσιβοντάν λε Τουβέ του Γιάννη Παπαδάκη έχει πάει στο πέμπτο γκρουπ της δεύτερης φάσης. Έχει δύο ήττες στο ξεκίνημα και βρίσκεται στην προτελευταία θέση με 2 βαθμούς. Κάμφθηκε με 8-5 στην έδρα της Ελανκούρ και με 8-6 εντός από τη Λα Γκαρντέ. Ο Παπαδάκης είχε συμμετοχή το προηγούμενο Σάββατο κι εμφάνισε 2 νίκες και 1 ήττα.

Στη National 2 μετέχει και η Ενεμπόν 2 του Γιώργου Σταματούρου. Δεν έχει αρχίσει καλά και μετά από δύο αγωνιστικές αρκείται στην έκτη θέση του όγδοου γκρουπ μαζί με άλλες δύο ομάδες. Πρώτα έχασε στο «σπίτι» της 8-6 από τη Μπιαρίτζ, έπειτα εκτός έδρας 8-2 από τη Λεβαλουά 2 κι εμφανίζει 2 βαθμούς. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού Νέων ανδρών είχε 4 νίκες και 1 ήττα σε αυτές τις αναμετρήσεις.

Στη National 2 τέλος, δοκιμάζει τώρα τις δυνάμεις του ο Γιώργος Παντερής. Μέχρι το τέλος του χρόνου είχε ενισχύσει τη Χάβρη 2 στην Pre National, έχοντας, μάλιστα, μόνο νίκες τώρα παίρνει ευκαιρίες σε υψηλότερο επίπεδο με τη Χάβρη 1. Η συγκεκριμένη ομάδα μετέχει στο τέταρτο γκρουπ της τέταρτης κατηγορίας κι έπειτα από δύο παιχνίδια είναι 6η με 3 βαθμούς.

Αρχικά, έφερε ισοπαλία στην έδρα της 7-7 με τη Σαν Σεμπιαστιάν 1, ενώ το Σάββατο έχασε εκτός έδρας 8-5 από την Μπαγιάρ Αρζεντάν 3. Ο Παντερής χρησιμοποιήθηκε και στους δύο αγώνες και είχε 4 νίκες και 2 ήττες.

Στην τρίτη κατηγορία των γυναικών η Σεν Πιερέζ 2 της Γεωργίας Ζαβιτσάνου πήγε για τη δεύτερη φάση στο πρώτο γκρουπ και άρχισε την προσπάθειά της με δύο θετικά αποτελέσματα. Στην πρώτη αγωνιστική νίκησε εκτός έδρας 8-2 την Κουρμπεβουά, στη δεύτερη εκτός έδρας 8-4 τη Σεν Κουεντέν κι έχει το προβάδισμα με 6 βαθμούς. Η αθλήτρια της Εθνικής μας ομάδας γυναικών δεν μπόρεσε να πάει στη Γαλλία γι’ αυτά τα παιχνίδια.

Στο δεύτερο γκρουπ της ίδιας κατηγορίας η Εσιρόλ της Κωνσταντίνας Παρίδη και της Δήμητρας-Θωμαΐδας Τσεκούρα είναι στην τέταρτη θέση με 4 βαθμούς. Αρχικά, κάμφθηκε εκτός έδρας 8-4 από τη Ρενέ και το περασμένο Σάββατο νίκησε εντός έδρας 8-3 τη Σελ. Η Παρίδη ήταν παρούσα και στους δύο αγώνες, εμφάνισε συνολικά 2 νίκες και 3 ήττες, ενώ η Τσεκούρα υπέστη 2 ήττες στην πρεμιέρα της δεύτερης φάσης τον Ιανουάριο.

Ανέβηκε επίπεδο έπειτα από την πρωτιά σε γκρουπ της τέταρτης κατηγορίας η Μπαγιάρ Αρζεντάν της Αλίκης Κιούφη και στη δεύτερη φάση αγωνίζεται στη National 1. Σε δύο αγώνες εμφανίζει μία νίκη και μία ήττα και με 4 βαθμούς βρίσκεται στην τέταρτη θέση του δεύτερου γκρουπ. Έχασε με 8-5 από τη Φοντενέι εντός έδρας και ξεπέρασε με 8-6 τη Ζουέ Λε Τουρ 2 εκτός. Η Κιούφη μετείχε στο τελευταίο ματς και είχε 2 νίκες και 1 ήττα.

Στην τέταρτη κατηγορία (National 2) βρίσκεται και η Ζορν της Όλγας Γεωργοπούλου. Είναι τώρα στο δεύτερο γκρουπ και μετά από δύο ματς αρκείται στην πέμπτη θέση με 3 βαθμούς. Στην πρεμιέρα ηττήθηκε 8-3 στην έδρα της Ριλιέ/Λα Τρονσέ και στη δεύτερη αγωνιστική έφερε ισοπαλία στην έδρα της 7-7 με τη Μοντεβίλ. Η πρώην διεθνής αγωνίστηκε το Σάββατο και κατάφερε 3 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Κοινοποίηση.

Τα σχόλια είναι κλειστά...