Ηγουμενίτσα: Η συγκινητική ιστορία πίσω από τα δύο ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό!

0

Ο κορονοϊός είναι ένα μόνο από τα βάσανα που έχουν τα δύο προσφυγόπουλα. Μετά το θετικό τεστ εξήγησαν στους αστυνομικούς όλα όσα είχαν περάσει τους τελευταίους μήνες…

Θετικά στον κορονοϊό, διαγνώστηκαν δύο ανήλικα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στην Ηγουμενίτσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, 4 ανήλικα παιδιά ηλικίας 16, 14, 12 και 4 ετών, μπήκαν παράνομα από τον Έβρο, ωστόσο οι γονείς τους δεν κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα.

Από τότε ξεκίνησε η περιπέτεια των 4 ανηλίκων, τους οποίους μετέφερε διακινητής στην Ηγουμενίτσα, παρατώντας τους λίγο πριν το λιμάνι. Τα παιδιά περιφερόταν στην Ηγουμενίτσα, μέχρι να εντοπιστούν από άντρες της αστυνομίας, οι οποίοι τα οδήγησαν σε ξενοδοχείο της πόλης, από όπου θα μεταφερόταν σε δομή την Παρασκευή.

Σήμερα το πρωί ελήφθησαν δείγματα και στα 4 παιδιά, με δύο από αυτά, να βγαίνουν θετικά στον covid19.Και τα 4 παιδιά θα μεταφερθούν αύριο στο ξενοδοχείο καραντίνας στην Πρέβεζα, ενώ ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει η προσπάθεια ιχνηλάτησης των επαφών τους.

Κυρίως σε αστυνομικούς (τουλάχιστον 6) που ήρθαν σε επαφή μαζί τους, οι οποίοι θα παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό για 4 ημέρες, οπότε και θα πραγματοποιηθεί έλεγχος για covid σε όλους τους. Αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί απολύμανση τόσο στο κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, όσο και στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν προσωρινά τα 4 παιδιά.

Πηγή: thespro.gr

Κοινοποίηση.

Τα σχόλια είναι κλειστά...