Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε Αχαΐα και Σαμοθράκη

0

Μετά από τεράστια μάχη με τις φλόγες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο τις φωτιές σε Αχαΐα και Σαμοθράκη. Στην πρώτη κινδύνευσε η Στροφυλιά.

Οι φωτιές σε Αχαΐα και Σαμοθράκη ξέσπασαν το βράδυ της Δευτέρας και αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική.

Στην Αχαΐα, η φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Μετόχι της δυτικής Αχαΐας. Από την πρώτη στιγμή, βασικό μέλημα των πυροσβεστών ήταν να περιοριστεί η φωτιά στο Μετόχι, να μην απειλήσει την προστατευόμενη περιοχή της Στροφυλιάς.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, αρχιπύραρχος Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, «έπειτα από μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής, όπου τα πεζοπόρα τμήματα μπήκαν μέσα στο έλος, καταφέραμε να θέσουμε υπό μερικό έλεγχο την φωτιά».

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά και να επέμβουν σε περίπτωση που σημειωθούν αναζωπυρώσεις.

Στη Σαμοθράκη, η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Καμαριώτισσα, σε χορτολιβαδική έκταση. Οι άνεμοι έκαναν δύσκολο το έργο της πυρόσβεσης αλλά τελικά το πρωί ανακοινώθηκε ότι έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Κοινοποίηση.

Τα σχόλια είναι κλειστά...